آئین اختتامیه نخستین جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی و نقالی تاقبستان امروز ششم مهرماه در تالار انتظار در حال برگزاری است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری کرمانشاه، آئین اختتامیه نخستین جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی و نقالی تاقبستان امروز ششم مهرماه با حضور مهمانان داخلی و خارجی در تالار انتظار در حال برگزاری است.
۴۳۰ اثر در بخش داخلی و ۲۲ اثر در بخش خارجی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که از این تعداد ۳۰ اثر در بخش داخلی و هشت اثر در بخش بینالمللی به مرحله نهایی راه یافتند.
روز گذشته، پنجم مهرماه نفرات برگزیده از هشت صبح تا ۲۰ شب در محل تالار انتظار با یکدیگر به رقابت پرداخته و در نهایت از میان برگزیدگان، ۱۰ نفر بهعنوان نفرات برتر جشنواره انتخاب میشوند.
۳۰ شاهنامهخوان داخلی در این مراسم حضور داشتند و از میان نفرات برگزیده در بخش بینالملل، امکان حضور هشت برگزیده فراهم نشد و تنها ۲ شاهنامهخوان از دو کشور سوئد و عراق در جشنواره حاضر شدند و مابقی اثر خود را بهصورت فیلم ارسال کردند.
نادر نوروزی، رئیس شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی و نقالی تاقبستان در این مراسم ضمن خوشامدگویی به حضار تاریخ تفکر بشر را در سه بخش اسطوره، فلسفه و علم توضیح داد.
وی به اهمیت بخش اسطوره در تاریختمدن بشر اشاره و بیان کرد: ملتهایی که در تاریختمدن بشر جایگاه مطرح هستند، اسطورههایی دارند.
رئیس شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی و نقالی تاقبستان از شاهنامه بهعنوان اسطوره تمدن فارسی یاد کرد و از تأثیر شاهنامه بر زبان ادبیات و فارسی سخن گفت و اظهار کرد: شاهنامه که فردوسی ۳۰ سال از عمر خود را صرف آن کرد، زبان فارسی را احیا کرده است.
وی در ادامه اشارهای هم به ابعاد معنوی شاهنامه در بحث توحید و یکتاپرستی ایرانیان و همچنین غیرت ملی و روح سلحشوری و پهلوانی داشت و افزود: قهرمانان شاهنامه متبلور از این دو عنصر (یکتاپرستی و سلحشوری) هستند.
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه شاهنامه بر ادبیات دنیا سایه انداخته است، تصریح کرد: بسیاری از ادبیات دنیا که با ملت ما فرهنگ مشترک دارند، ریشه در شاهنامه دارد.
وی در پایان، گفت: باتوجهبه قدمت استان کرمانشاه در راستای احیای تاریخ ملی خود، میزبان نخستین جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی تاقبستان شدیم.
نظرات
دیدگاهی برای این خبر ارسال نشده است.